Pursebuzz那兒得知這個好東西,便迫不及待上網購買,兩件產品連郵費要一百多港幣,雖然有點貴,但是和我的寶貝化妝掃比起來實在不是什麽數目。

保護罩共有四種尺寸,胭脂刷和散粉刷必須要用最大的,至於最小的真的只適合眼綫刷。眼影刷則可以根據大小用其他兩種。我認爲眼影刷和眼綫刷一般都不會有「飛毛」的情況出現,所以沒必要把它們套住。但是刷毛又長又多的刷子則要好好保護。



保護罩還適合剛剛清洗完畢的刷子,不用晾乾就可以直接套上,通風的孔能夠讓刷毛在最好的情況下自然風乾。好棒的發明!
創作者介紹

我的美麗佚事

assenav 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(3) 人氣()


留言列表 (3)

發表留言
  • joyce
  • 我都有買到呀!但係blush brush用medium應該okay㗎喎?刷毛同個brush guard之間好似係唔好有空位,箍得緊緊地先好。我淨係得個kabuki brush先要用large。
  • 如上圖,無空位亞,太實唔好架
    不過可能我既胭脂掃太大掛,我試過唔fit囉

    assenav 於 2009/07/04 07:27 回覆

  • joyce
  • 太實唔好㗎?死,我仲以為實少少可以keep得個shape好啲添!-_-
    上圖金色嗰個係咪MAC holiday collection嚟㗎?如是,同regular嘅quality有冇好大嘅分別?upcoming嘅graphic garden系列有brush sets,心癢。^^;
  • 金色係舊年Holiday Collection胭脂掃#128
    M.A.C的限量版是垃圾,隨便係街買幾十蚊都好過M.A.C的LE
    不過如果要求唔高,都無咩所謂既

    assenav 於 2009/07/05 00:24 回覆

  • dearwater21
  • 我都有買,但真係唔係咁好用。開頭用無問題,但用得一排啲刷毛就會係brush guard之間走出黎。
  • 係?真係要用落先知。
    我最着緊係M.A.C既#187,其他的基本無問題。

    assenav 於 2009/07/05 00:26 回覆

找更多相關文章與討論