雖然我已經不再打算購買化妝品,不過偶然看見一兩件讓人心動而又價格合理的東西,過過手癮還是值得原諒的。一如既往,能夠讓我動心的多以M.A.C爲主,幸好今年的新品平平無奇,讓我可以順利捂住錢包。


最具吸引力的還是礦物系列,今年就有Grand Duo系列,其設計意念與去年的Electroflash幾乎一樣,不同的卻是這次推出的為礦物胭脂而不是眼影。



二月底會在香港推出的Hello Kitty系列讓我看見就想暈,平時我已經不愛Hello Kitty,更不用説這次還是黑色的妖怪貓。不過呢,尊貴版的Kitty Kouture系列就高貴得讓人愛不釋手。怎麽辦?我已經愛上那US$28的bling bling唇彩啊!

創作者介紹

我的美麗佚事

assenav 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(3) 人氣()


留言列表 (3)

發表留言
  • 我不是公主
  • 我唔識化妝

    所以慳返
    kaka
  • 哈哈,學下啦

    assenav 於 2009/02/10 12:32 回覆

  • Joanna *
  • Grand Duos 好似都無咩特別 , 混色果邊刷上面同佢自家出既 MSF 不會會太大分別吧 : )
  • 我都覺得MSF好用D
    不過唔係成日有,09年好似會出兩塊

    assenav 於 2009/02/10 12:32 回覆

  • Joanna *
  • Suger Sweet 我見到實物相 , 果兩塊 MSF 既顏色好可愛 ,
    抵 + 靚過今次 BBR 系列的 , 4 月香港上 !
  • 我屋企已經有三塊MSF
    唔需要更多,如果唔係真係一世都用唔曬

    assenav 於 2009/02/13 17:35 回覆

找更多相關文章與討論